"Studio Extension" by Danijela Jovetić

Pretraga
Close this search box.

"STUDIO EXTENSION" BY DANIJELA JOVETIĆ >>> "COLOR GLAZE" - HAIR CARE LINE - AVABILE SOON >>> NEW BALAYAGE COLLECTION - WAKE UP YOUR HAIR

"STUDIO EXTENSION" BY DANIJELA JOVETIĆ

Šta je Remy kosa?

Šta je Remy kosa?

Ovaj članak će objasniti sve što trebate znati o Remy kosi i odgovoriti na vaša pitanja o njenom poreklu, procesu stvaranja i još mnogo toga.

Da li je Remy kosa prirodna kosa?

Remy kosa je prirodna kosa koja je pažljivo prikupljena. Kosa se prikuplja na način koji održava integritet kutikula kose, koje su najspoljašnji sloj korena kose. Ovo je važno jer kutikule štite kosu od oštećenja i daju joj glatku, meku teksturu. Kada bih se kutikule uklonile, kao što je slučaj sa mnogim drugim vrstama ekstenzija kose, kosa postaje krhka, bleda i sklona sušenju .

Razlika izmedju Remy i non-Remy kose

Remy kosa i i Non-remy kosa su oba tipa kose koja se koriste u proizvodnji perika i ekstenzija za kosu. Glavna razlika između ovih dve vrste kose je način na koji se kosa sakuplja i obrađuje. Remy kosa se smatra višeg kvaliteta jer se njene kutikule (ljuske), ili spoljašnji slojevi kose, zadržavaju netaknuti i svi su okrenuti u istom smeru. .Non-remy kosa, s druge strane, može da ima uklonjene ljuske ili da bude mešana sa sintetičkim vlaknima, što može da joj da manje prirodan izgled i osećaj.

Zašto odabrati Remy kosu za ekstenzije?

Remy kosa je najbolji izbor za ekstenzije za kosu jer izgleda i oseća se najprirodnije. Zato što su kutikule (ljuske ) zdrave, Remy kosa reflektuje svetlost na isti način na koji to čini i vaša vlastita kosa, dajući joj lep, sjajan izgled. Remy kosa se mnogo manje zapetlja ili matira i mnogo je lakše stilizovati i održavati. Remy kosa je savršen izbor za ekstenzije kose.

Kako negovati ekstenzije ?

Da bi održavali ekstenzije, važno je da ih tretirate nežno i izbegavate da ih izlažete toploti i hemikalijama. Ovo su neki saveti za održavanje ekstenzija kose:

  • Izbegavajte češljanje kose kada je mokra, jer to može dovesti do ukrštanja i oštećenja kose. Umesto toga, koristite češalj sa širokim zubima da blago rasteretite kosu, počevši od krajeva i pomerajte prema korenima.
  • Koristite šampon i balzam bez sulfata za pranje kose koje možete pronaći u našem shop-u. Izbegavajte proizvode koji sadrže alkohol, jer to može isušiti kosu i uzrokovati da postane lomljiva i slomi se.
  • Nakon pranja kose, blago je osušite peškirom da uklonite višak vode i izbegavajte da trljate kosu, što može dovesti do ukrštanja i oštećenja.
  • Primenite Extension Pro leave-in kondicioner.
  • Izbegavajte izlaganje kose hloru i slanoj vodi, jer ovo može oštetiti kosu i učiniti je suvom i krhkom. Ako planirate da plivate, nosite Shimmer oil da zaštitite kosu.
  • Ako je moguće, vežite kosu u laganu punđu ili pletenicu pre nego što odemo na spavanje.

Sledeći ova savete, možete pomoći održavanju vaših ekstenzija za kosu i održati ih lepim i zdravim.

Podeli: