NAŠA PRIČA

EXTENSION PRO GROUP
by Danijela Jovetić

Kompaniju Extension Pro Group čine Extension Studio za nadogradnju i negu kose na površini od 150 m2 u najluksuznijem delu grada – u Beogradu na vodi, zatim Extension Worldwide Academy – edukativni centar za obuku i usavršavanje stručnjaka za nadogradnju kose, sektor za uvoz ekskluzivnih brazilskih brendova za negu kose Bottoplex, linija alata za nadogradnju i aksesoara za održavanje ekstenzija i aparata za oblikovanje kose Extension Pro Shop, Online shop i linija proizvoda za nadogradnju i negu kose, koji se prvi put proizvode kod nas i spadaju u kategoriju proizvoda sa oznakom “Proizvedeno u Srbiji” Extension Pro Hair Care

Extension Pro Group je odnedavno pokrenula i sopstvenu proizvodnju ekstenzija prema svojim standardima i tako postala prva u Evropi koja proizvodi ekstenzije od kose remi i virdžin kvaliteta, ali i prva koja ima manufakturu unikatnih proizvoda.

O kompaniji

Kompanija je osnovana 2009. godine u Beogradu kao prva specijalizovana firma za nadogradnju kose, koja uvodi nove tehnologije i sve ono što je aktuelno na svetskom tržištu u ovoj oblasti.

Osnivač kompanije i inovator u oblasti novih tehnologija proizvodnje ekstenzija za nadogradnju i novih tehnika aplikacije ekstenzija, Danijela Jovetić stručnjak je za modeliranje kose i nadogradnju. Od osnivanja kompanije pa do danas, Danijela je prošla mnogobrojne međunarodne obuke i edukacije na temu nadogradnje kose i u stalnoj je potrazi za patentima, kao i novim idejama, koje bi omogućile što napredniju aplikaciju ekstenzija u svakoj situaciji.

Jedna je od retkih stručnjaka iz ove oblasti poslovanja koja alat za rad ne nabavlja kod poznatih dobavljača, već kreira sopstveni sa kojim se apliciraju ekstenzije u Extension Studiju. Kompanija je zaposlila i obučila više desetina frizera u vreme kada nadogradnja kose još uvek nije bila dostupna kod nas, a koji su za više od decenije postali eksperti za nekoliko naprednih tehnika nadogradnje.

Izrada ekstenzija, način na koji se kosa tretira, pakuje i priprema za rad, još je jedna od Danijelinih inovacija, a proizvodnju kose i alata trenutno realizuje samo kompanija Extension Pro Group na prostoru Balkana.

Prva je bila i u korišćenju ice extension tehnike kod nas, koju je uvezla nakon mnogobrojnih obuka u Rusiji 2018. godine, a Extension Studio postaje prvi takve vrste u regionu koji aplicira ekstenzije novom nanotehnologijom, a alate  proizvodi u Nemačkoj.

Ovakav pristup radu i konstantno uvođenje inovacija privuklo je pažnju kolega iz cele Evrope i 2019. godine Danijela Jovetić pokreće Extension Worldwide Academy kako bi svima koji su zainteresovani omogućila profesionalnu edukaciju, ali i kompletan materijal i alat neophodan za rad. Akademija je polaznicima dala priliku, ne samo da usvoje neophodna znanja, već i da preuzmu know how poslovanja i uspešno pokrenu sopstveni biznis.

Od 2020. godine Danijela pokreće proizvodnju nove linije proizvoda Extension Pro Hair Care i proširuje poslovanje na specijalizovane proizvode za negu kose, koji predstavljaju srpske proizvode, kreirane u laboratorijama od strane stručnjaka, a na osnovu Danijelinih uputstava nastalih kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u radu sa kosom. Ova linija proizvoda najpre bila je namenjena salonskoj upotrebi, ali zbog velikog interesovanja klijentkinja, ubrzo je postala dostupna svima, u slobodnoj prodaji. Jedinstvena formula preparata za negu kose namenjena je klijentkinjama za negu prirodne, ali i nadograđene kose. Budući da se nadograđena kosa zahteva poseban način nege, Danijela je patentirala hair care proizvode kako bi klijentima olakšala održavanje ekstenzija, ali i pribavila kompletnu liniju proizvoda za održvanje i oblikovanje ekstenzija, koji su na raspolaganju klijentima u Online Shop-u.

Sledeće, 2021. godine kompanija Extension Pro Group ponovo proširuje svoje poslovanje u oblasti proizvodnje. Nabavka, ali i proizvodnja ekstenzija sa Premium oznakom u inostranstvu za inovatora poput Danijele, nije bila zadovoljavajuća, pa je Danijela odlučila da unapredi kvalitet kose i iznad premium kategorije, te da pokrene sopstvenu proizvodnju u Srbiji. Na taj način postala je pionir u proizvodnji ekstenzija vrhunskog kvaliteta kod nas, a mašine za proizvodnju sama je osmislila. Dugogodišnji rad na kvalitetu nadogradnje, kvarilo je tržište prepuno kose koja nije kvalitetna, pa je Danijela rešila da pokrene sopstvenu proizvodnju ekstenzija kako bi osigurala kontinuitet u kvalitetu.

Materijal koji je kompanija ranije uvozila bio je urađen prema standardima koji važe za sve i nije bilo dovoljno prostora i kreativnih mogućnosti, kada je reč o rastu i brenda i kvaliteta. Pokretanjem proizvodnje stekli su se uslovi za kreiranje personalizovanih proizvoda i otvorila mogućnost za kreiranje unikatnih kolekcija, proširivanje tehnologija nadogradnje i mape kolora.

Već 2022. godine počinje manufaktura Extension Pro kose, kreiraju se prvi patenti koji su distribuisani širom Evrope i Balkana. Uporedo sa rastom kompanije otvara se još jedan studio u Beogradu.

Zbog konstantnog unapređenja proizvoda, kao i tehnika rada, proizvodnja i Extension Studio sele se u veće prostore, Hair care linija izlazi u Premium kolekciji, a Extension Worldwide Academy pravi reformu u daljim obukama i saradnji sa masterima, dodaje nove edukacije u skladu sa novim znanjima, koje Danijela uvozi iz inostranstva.

Vizija i misija

Kada smo pokrenuli prvu ideju o osnivanju kompanije za nadogradnju kose, naš cilj bio je da transformišemo i obogatimo živote ljudi kroz kreativne i inovativne tehnike i kroz unapređenje tih tehnika do vrhunskih rezultata. Imali smo viziju da postanemo lideri u pružanju visokokvalitetnih usluga u oblasti nadogradnje kose, razvoja unikatnih personalizoavnih ekstenzija i kreiranju alata, kao i mogućnosti za unapređenje aplikacije ekstenzija, postavljajući standard u oblasti nege kose i estetike.

Naš cilj je da svakom klijentu omogućimo da se oseća sigurno i samopouzdano bez obzira na genetiku i potencijal prirodne kose. Obaveza nam je da istaknemo prirodnu lepotu svake osobe pružajući personalizovana rešenja za svaku potrebu. Vizija je da postanemo lideri u očuvanju zdravlja kose, primenjujući najnaprednije tehnike i proizvode koji štite i neguju kosu.

Kroz kontinuirano usavršavanje i inovacije želimo da oblikujemo budućnost ove industrije tako da svaki pojedinac može da ostvari izgled kose koji želi, ali i da omogućimo onima koji nisu u prilici da imaju željenu frizuru zbog zdravstvenih razloga, kako to ne bi bio još jedan okidač u borbi za život i zdravlje.

Naša vizija je da kreiramo prostor gde kreativnost, stručnost i ljubav prema kosi zajedno stvaraju jedinstevne i inspirativne kreacije i rezultate.

Ovo podrazumeva pažnju prema klijentima, inovacije, nove tenologije, usavršavanje postojećih metoda, zdravlje kose i vlasišta i ličnu izražajnost kako bi se industrija nadogradnje kose podigla na sledeći nivo.

Naša misija je da postanemo sinonim za kvalitet, stručnost i inovacije. Posvećeni smo radu na estetici i zadovoljstvu naših klijenata kroz pružanje visokokvalitetnih, personalizovanih i unikatnih usluga.  Spremni smo i obučeni da pružimo vrhunske usluge i ponudimo naše proizvode specijalizovane upravo za aplikaciju , negu i održavanje ekstenzija.

Naša strast leži u istraživanju novih tehnika i proizvoda kako bismo osigurali prvo mesto po kvalitetu I omogućili da krajnji rezultat ostavlja bez daha.

Ponosimo se brigom o zdravlju kose i vlasišta, težimo očuvanju i unapređenju  kvaliteta kose tokom procesa nadogradnje, ali i nudimo kosu  Remi i Virdžin kvaliteta proizvedenu u našoj manufakturi.

Kroz obuku i podršku našeg stručnog tima, edukujemo klijente o pravilnoj nezi kose, ali i mnogobrojne nove kolege, koji streme ka stručnosti u ovoj industriji kroz našu Extension Worlwide Akademy.

Naša misija je i da podržimo održivost i odgovornost prema okolini tako što koristimo biorazgradljive, ekološki prihvatljive proizvode, ali i prirodne preparate kako bismo sačuvali i opšte zdravlje naših klijenata.

Ja sam Danijela Jovetić. Dobrodošli u Extension Pro  svet!