"Studio Extension" by Danijela Jovetić

Pretraga
Close this search box.

"STUDIO EXTENSION" BY DANIJELA JOVETIĆ

"STUDIO EXTENSION" BY DANIJELA JOVETIĆ

NAŠA PRIČA

ExtensionPro Group by Danijela Jovetić

Kompaniju Extension Pro Group čine Extension Studio za nadogradnju i negu kose na površini od 150 m2 u najluksuznijem delu grada – u Beogradu na vodi, zatim Extension Worldwide Academy – edukativni centar za obuku i usavršavanje stručnjaka za nadogradnju kose, sektor za uvoz ekskluzivnih brazilskih brendova za negu kose Bottoplex, linija alata za nadogradnju i aksesoara za održavanje ekstenzija i aparata za oblikovanje kose Extension Pro Shop, Online shop i linija proizvoda za nadogradnju i negu kose, koji se prvi put proizvode kod nas i spadaju u kategoriju proizvoda sa oznakom “Proizvedeno u Srbiji” Extension Pro Hair Care

Extension Pro Group je odnedavno pokrenula i sopstvenu proizvodnju ekstenzija prema svojim standardima i tako postala prva u Evropi koja proizvodi ekstenzije od kose remi i virdžin kvaliteta, ali i prva koja ima manufakturu unikatnih proizvoda.

Extension Pro Group is a company consisting of multiple components:

 

  1. Extension Studio: A 150m2 hair extension and care studio located in the most luxurious part of Belgrade, Serbia.
  2. Extension Worldwide Academy: An educational centre that provides training and skill development for hair extension professionals.
  3. Import sector: Focused on importing exclusive Brazilian hair care brands, specifically Bottoplex.
  4. Extension Pro Shop: Offers a range of tools, accessories, and hair styling equipment for extension maintenance.
  5. Online shop: Allows customers to purchase extension products and accessories online.
  6. Extension Pro Hair Care: A line of hair extension and care products produced in Serbia, belonging to the „Made in Serbia“ category.
  7. Manufactory: Produces unique products under the Extension Pro brand.

O kompaniji

Kompanija je osnovana 2010. godine u Beogradu kao prva specijalizovana firma za nadogradnju kose, koja uvodi nove tehnologije i sve ono što je aktuelno na svetskom tržištu u ovoj oblasti.

Osnivač kompanije i inovator u oblasti novih tehnologija proizvodnje ekstenzija za nadogradnju i novih tehnika aplikacije ekstenzija, Danijela Jovetić stručnjak je za modeliranje kose i nadogradnju. Od osnivanja kompanije pa do danas, Danijela je prošla mnogobrojne međunarodne obuke i edukacije na temu nadogradnje kose i u stalnoj je potrazi za patentima, kao i novim idejama, koje bi omogućile što napredniju aplikaciju ekstenzija u svakoj situaciji.

Jedna je od retkih stručnjaka iz ove oblasti poslovanja koja alat za rad ne nabavlja kod poznatih dobavljača, već kreira sopstveni sa kojim se apliciraju ekstenzije u Extension Studiju. Kompanija je zaposlila i obučila više desetina frizera u vreme kada nadogradnja kose još uvek nije bila dostupna kod nas, a koji su za više od decenije postali eksperti za nekoliko naprednih tehnika nadogradnje.

Izrada ekstenzija, način na koji se kosa tretira, pakuje i priprema za rad, još je jedna od Danijelinih inovacija, a proizvodnju kose i alata trenutno realizuje samo kompanija Extension Pro Group na prostoru Balkana.

Prva je bila i u korišćenju ice extension tehnike kod nas, koju je uvezla nakon mnogobrojnih obuka u Rusiji 2018. godine, a Extension Studio postaje prvi takve vrste u regionu koji aplicira ekstenzije novom nanotehnologijom, a alate  proizvodi u Nemačkoj.

Ovakav pristup radu i konstantno uvođenje inovacija privuklo je pažnju kolega iz cele Evrope i 2019. godine Danijela Jovetić pokreće Extension Worldwide Academy kako bi svima koji su zainteresovani omogućila profesionalnu edukaciju, ali i kompletan materijal i alat neophodan za rad. Akademija je polaznicima dala priliku, ne samo da usvoje neophodna znanja, već i da preuzmu know how poslovanja i uspešno pokrenu sopstveni biznis.

Od 2020. godine Danijela pokreće proizvodnju nove linije proizvoda Extension Pro Hair Care i proširuje poslovanje na specijalizovane proizvode za negu kose, koji predstavljaju srpske proizvode, kreirane u laboratorijama od strane stručnjaka, a na osnovu Danijelinih uputstava nastalih kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u radu sa kosom. Ova linija proizvoda najpre bila je namenjena salonskoj upotrebi, ali zbog velikog interesovanja klijentkinja, ubrzo je postala dostupna svima, u slobodnoj prodaji. Jedinstvena formula preparata za negu kose namenjena je klijentkinjama za negu prirodne, ali i nadograđene kose. Budući da se nadograđena kosa zahteva poseban način nege, Danijela je patentirala hair care proizvode kako bi klijentima olakšala održavanje ekstenzija, ali i pribavila kompletnu liniju proizvoda za održvanje i oblikovanje ekstenzija, koji su na raspolaganju klijentima u Online Shop-u.

Sledeće, 2021. godine kompanija Extension Pro Group ponovo proširuje svoje poslovanje u oblasti proizvodnje. Nabavka, ali i proizvodnja ekstenzija sa Premium oznakom u inostranstvu za inovatora poput Danijele, nije bila zadovoljavajuća, pa je Danijela odlučila da unapredi kvalitet kose i iznad premium kategorije, te da pokrene sopstvenu proizvodnju u Srbiji. Na taj način postala je pionir u proizvodnji ekstenzija vrhunskog kvaliteta kod nas, a mašine za proizvodnju sama je osmislila. Dugogodišnji rad na kvalitetu nadogradnje, kvarilo je tržište prepuno kose koja nije kvalitetna, pa je Danijela rešila da pokrene sopstvenu proizvodnju ekstenzija kako bi osigurala kontinuitet u kvalitetu.

Materijal koji je kompanija ranije uvozila bio je urađen prema standardima koji važe za sve i nije bilo dovoljno prostora i kreativnih mogućnosti, kada je reč o rastu i brenda i kvaliteta. Pokretanjem proizvodnje stekli su se uslovi za kreiranje personalizovanih proizvoda i otvorila mogućnost za kreiranje unikatnih kolekcija, proširivanje tehnologija nadogradnje i mape kolora.

Već 2022. godine počinje manufaktura Extension Pro kose, kreiraju se prvi patenti koji su distribuisani širom Evrope i Balkana. Uporedo sa rastom kompanije otvara se još jedan studio u Beogradu.

Zbog konstantnog unapređenja proizvoda, kao i tehnika rada, proizvodnja i Extension Studio sele se u veće prostore, Hair care linija izlazi u Premium kolekciji, a Extension Worldwide Academy pravi reformu u daljim obukama i saradnji sa masterima, dodaje nove edukacije u skladu sa novim znanjima, koje Danijela uvozi iz inostranstva.

Extension Pro Group is the first company in Europe to produce hair extensions of Remy and Virgin quality, as well as the first to operate a manufactory for unique products. Founded in 2009 in Belgrade, Serbia, the company specializes in hair extension services and stays up to date with the latest trends and technologies in the industry.

 

Danijela Jovetić, the founder and innovator of Extension Pro Group, is an expert in hair modelling and extensions. Since the establishment of the company, Danijela has undergone numerous international trainings and education on hair extensions and is constantly searching for patents and new ideas to advance the application of extensions in any situation.

 

Danijela is one of the few experts in this field who does not rely on well-known suppliers for tools, but instead creates her own tools for applying extensions at the Extension Studio. The company has employed and trained dozens of hairdressers at a time when hair extensions were not yet widely available in Serbia, and over the span of a decade, these hairdressers have become experts in several advanced extension techniques.

 

The production process of extensions, including the treatment, packaging, and preparation of hair for work, is another innovation by Danijela. Currently, Extension Pro Group is the only company in the Balkans that produces hair and tools for extensions.

 

Extension Pro Group was the first to introduce the ice extension technique in Serbia. After receiving extensive training in Russia in 2018, Danijela imported this technique and implemented it in the Extension Studio, becoming the first in the region to apply extensions using this innovative nanotechnology. The tools used for this technique are produced in Germany.

 

This unique approach to work and the continuous introduction of innovations attracted the attention of colleagues from all over Europe. In 2019, Danijela Jovetić launched Extension Worldwide Academy, providing professional education, as well as all the necessary materials and tools, to those interested in the field. The Academy not only allowed participants to acquire essential knowledge but also empowered them with the business know-how to successfully start their own ventures.

 

Starting from 2020, Danijela expanded her business by launching a new line of products called Extension Pro Hair Care. This line consists of specialized hair care products created in laboratories by experts based on Danijela’s instructions, which are the result of her extensive experience in working with hair. Initially intended for salon use, the hair care products quickly gained popularity among clients and became available for retail purchase due to high demand.

 

The unique formula of these hair care products is designed for both natural and extended hair, as caring for extended hair requires a special approach. To facilitate the maintenance of extensions and provide a comprehensive range of products for extension care and styling, Danijela has patented these hair care products. They are now available to clients through the Extension Pro Group Online Shop.

 

 

In 2021, the Extension Pro Group once again expanded its business in the manufacturing sector. Danijela, being an innovator, was not satisfied with the quality of the hair extensions labelled as premium that were sourced from abroad. As a result, she decided to enhance the quality of the hair extensions beyond the premium category and start her own production in Serbia. By doing so, she became a pioneer in producing high-quality extensions in the country and even designed the production machines herself. The market was filled with low-quality hair extensions, which affected the reputation of the industry. Danijela’s decision to start her own production was aimed at ensuring continuity in quality.

 

The materials previously imported by the company were produced according to general standards, which limited the potential for growth, branding, and quality improvement. By starting their own production, the company gained the ability to create personalized products and opened opportunities for the development of unique collections, expansion of extension techniques, and colour palette mapping.

 

By 2022, the Extension Pro Hair Factory began production, and the company created patents that were distributed throughout Europe and the Balkans. As the company continued to grow, another studio was opened in Belgrade. Due to the constant improvement of products and working techniques, the production and Extension Studio moved to larger premises. The Hair Care line was launched as part of the Premium collection, and the Extension Worldwide Academy underwent a reform in further training and collaboration with experts. New education programs were added to align with the latest knowledge and techniques imported by Danijela from abroad.

Vizija i misija

Kada smo pokrenuli prvu ideju o osnivanju kompanije za nadogradnju kose, naš cilj bio je da transformišemo i obogatimo živote ljudi kroz kreativne i inovativne tehnike i kroz unapređenje tih tehnika do vrhunskih rezultata. Imali smo viziju da postanemo lideri u pružanju visokokvalitetnih usluga u oblasti nadogradnje kose, razvoja unikatnih personalizoavnih ekstenzija i kreiranju alata, kao i mogućnosti za unapređenje aplikacije ekstenzija, postavljajući standard u oblasti nege kose i estetike.

Naš cilj je da svakom klijentu omogućimo da se oseća sigurno i samopouzdano bez obzira na genetiku i potencijal prirodne kose. Obaveza nam je da istaknemo prirodnu lepotu svake osobe pružajući personalizovana rešenja za svaku potrebu. Vizija je da postanemo lideri u očuvanju zdravlja kose, primenjujući najnaprednije tehnike i proizvode koji štite i neguju kosu.

Kroz kontinuirano usavršavanje i inovacije želimo da oblikujemo budućnost ove industrije tako da svaki pojedinac može da ostvari izgled kose koji želi, ali i da omogućimo onima koji nisu u prilici da imaju željenu frizuru zbog zdravstvenih razloga, kako to ne bi bio još jedan okidač u borbi za život i zdravlje.

Naša vizija je da kreiramo prostor gde kreativnost, stručnost i ljubav prema kosi zajedno stvaraju jedinstevne i inspirativne kreacije i rezultate.

Ovo podrazumeva pažnju prema klijentima, inovacije, nove tenologije, usavršavanje postojećih metoda, zdravlje kose i vlasišta i ličnu izražajnost kako bi se industrija nadogradnje kose podigla na sledeći nivo.

Naša misija je da postanemo sinonim za kvalitet, stručnost i inovacije. Posvećeni smo radu na estetici i zadovoljstvu naših klijenata kroz pružanje visokokvalitetnih, personalizovanih i unikatnih usluga.  Spremni smo i obučeni da pružimo vrhunske usluge i ponudimo naše proizvode specijalizovane upravo za aplikaciju , negu i održavanje ekstenzija.

Naša strast leži u istraživanju novih tehnika i proizvoda kako bismo osigurali prvo mesto po kvalitetu I omogućili da krajnji rezultat ostavlja bez daha.

Ponosimo se brigom o zdravlju kose i vlasišta, težimo očuvanju i unapređenju  kvaliteta kose tokom procesa nadogradnje, ali i nudimo kosu  Remi i Virdžin kvaliteta proizvedenu u našoj manufakturi.

Kroz obuku i podršku našeg stručnog tima, edukujemo klijente o pravilnoj nezi kose, ali i mnogobrojne nove kolege, koji streme ka stručnosti u ovoj industriji kroz našu Extension Worlwide Akademy.

Naša misija je i da podržimo održivost i odgovornost prema okolini tako što koristimo biorazgradljive, ekološki prihvatljive proizvode, ali i prirodne preparate kako bismo sačuvali i opšte zdravlje naših klijenata.

Ja sam Danijela Jovetić. Dobrodošli u Extension Pro  svet!

When we first conceived the idea of establishing a hair extension company, our goal was to transform and enrich people’s lives through creative and innovative techniques, continually advancing these techniques to achieve top-notch results. We envisioned becoming leaders in providing high-quality hair extension services, developing unique personalized extensions and tools, as well as enhancing extension application methods, setting standards in hair care and aesthetics. Our aim is to make every client feel secure and confident, regardless of their genetics or natural hair potential. We are committed to highlighting the natural beauty of each individual by offering personalized solutions for every need. Our vision is to lead in preserving hair health by employing the most advanced techniques and products that protect and nurture the hair. Through continuous improvement and innovation, we aspire to shape the future of this industry so that every individual can achieve the hairstyle they desire. Moreover, we aim to assist those who are unable to attain their desired hairstyle due to health reasons, ensuring that hair is not another hurdle in the fight for life and health. Our vision is to create a space where creativity, expertise, and love for hair come together to produce unique and inspiring creations and results. This encompasses a commitment to clients, innovation, new technologies, refining existing methods, hair and scalp health, and personal expression to elevate the hair extension industry to the next level. Our mission is to become synonymous with quality, expertise, and innovation. We are dedicated to enhancing the aesthetics and satisfaction of our clients by providing high-quality, personalized, and unique services. We are prepared and trained to offer top-notch services and provide specialized products designed specifically for extension application, care, and maintenance. Our passion lies in exploring new techniques and products to ensure our position as a leader in quality, leaving our clients breathless with the end result. We take pride in caring for hair and the scalp, aiming to preserve and enhance hair quality throughout the extension process, while also offering Remi and Virgin quality hair produced in our own manufacturing facility. Through the training and support of our expert team, we educate clients on proper hair care and provide guidance to numerous new colleagues aspiring to excellence in this industry through our Extension Worldwide Academy. Our mission also includes supporting sustainability and environmental responsibility by using biodegradable, eco-friendly products and natural preparations to safeguard the overall health of our clients.

I am Danijela Jovetic. Welcome to my Extension Pro World!