"Studio Extension" by Danijela Jovetić

Pretraga
Close this search box.

"STUDIO EXTENSION" BY DANIJELA JOVETIĆ >>> "COLOR GLAZE" - HAIR CARE LINE - AVABILE SOON >>> NEW BALAYAGE COLLECTION - WAKE UP YOUR HAIR

"STUDIO EXTENSION" BY DANIJELA JOVETIĆ

Kako da uvijete vašu kosu figarom kao profesionalac

Svi uvek želimo da imamo bujne i zanosne lokne koje se ne puste posle samo dva sata od mukotrpnog navijanja kose na figaro.

Postoji mnoštvo tutorijala na ovu temu, ali ako još niste našli pravi, dajemo vam par saveta kako da vaša frizura uvek bude onakva kakvu ste je zamislili.

  • Za početak veoma je bitno da izaberete pravu veličinu stajlera za uvijanje kose. Kao što ste pretpostavili, manji prečnik figara daje sitnije lokne koje se duže navijaju, zato što morate odvajati manje pramenove kose za bolji efekat. Veći prečnik stajlera daje veće, talasastije lokne.
  • Dužine vaše kose je takođe bitan faktor u odabiru odgovarajuće veličine figara. Da bi postigli što bolji efekat, najbitnije je da vodite računa da kada navijate kosu, postoji što manje preklapanja pramenova, iz razloga što je pramen koji je na površini drugog najmanje izložen zagrevanju i lokna se brže opusti.
  • Izaberite pravi stajler. Postoji mnogo stajlera na tržistu, raznih materijala. Da bi vaša kosa postigla maksimalni sjaj i dugotrajnost frizure, savetujemo izbor od kermačkih ili titanijumskih stajlera. Oni garantuju ravnomerno raspoređenu toplotu i zagrejanost uređaja, smanjuju tršavost kose i samim tim manje oštećuju kosu. Takođe, savetujemo da izbegavate hromirane, jeftine stajlere, koji gore i lome kosu.

Pogledajte naše favorite iz selekcije stajlera za uvijanje kose:

Pažljivo pripremite vašu kosu:

  • Ako ne možete pravilno da uvijete kosu, možda propuštate par ključnih koraka u procesu. Jedna od korisnih preporuka je da uvijate kosu dan ili dva nakon pranja.
  • Koristite kremu ili mus za naglašavanje lokni pre sušenja kose za bolji efekat

Podeli: