Q&A – sve što treba da znate o nadogradnji kose

Drage dame, koliko ste puta pomislile u sebi “Ne znam šta ću više sa ovom kosom, muka mi je da je gledam ovakvu…”? Sve želimo bujne i zanosne lokne. Želimo savršenu i talasastu kosu. Takođe, želimo i ravnu kosu na kojoj će nam druge žene zavideti. Složićete se da svaka od nas želi savršenu frizuru za savršenu priliku.

Da li postoji način da zadržite zdravu i prirodnu kosu, a dobijete nadograđenu o kojoj ste uvek maštale? Naravno da postoji! Dobro nam došle na novi blog, a blog je posvećen Vama i Vašim nedoumicama! Ovo su samo neka od pitanja koja nam često postavljaju…

1. Da li nadogradnja oštećuje Vašu kosu?

Najučestalije pitanje svih klijentkinja jeste upravo, da li će nadogradnja negativno uticati na njihovu prirodnu kosu. Ključni odgovor se nalazi u održavanju nakon nadograđivanja kose.

Prirodna kosa, pre svega, mora biti prirodna i zdrava, bez prethodnih hemijskih procesa. Pravilno pranje kose je jedan od najvažnijih faktora, jer treba izbegavati mršenje kose prilikom pranja ili češljanja.

Dame će, ukoliko nisu u prilici da odu u salon, same sebe fenirati ili koristiti presu. Najvažnije je da svi ti aparati koji proizvode toplotu, nikako ne smeju doći u dodir sa pramenom na mestu na kojem se nalazi keratin. U tom slučaju, keratin se može istopiti usled velike toploti i tada dolazi do njegovog razlivanja.

2. Kako prepoznati da li je kosa prava ili veštačka?

Danas će na tržištu svako tvrditi da je kosa koju baš ta osoba koristi za nadogradnju, prirodna. Ne morate biti stručnjak za nadogradnju kose da biste prepoznali da li je kosa prirodna ili sintetička odnosno veštačka. Postoji više metoda za prepoznavanje prave kose, ali ukoliko posetite pravi salon, takav problem nećete imati. Reakcija prirodne i sintetičke kose na mnoge materije, nije ista, a na taj način se najbolje spozna razlike.

***Ne znam da li je pametno stavljati i primer za prepoznavanje prave kose?

Primer: Za test je potrebno nekoliko vlasi kose koja se koristi za nadogradnju. Ukoliko probate da zapalite kosu za nadogradnju, prirodna kosa će se pretvoriti u pepeo, a sintetička će se samo istopiti poput plastike i formiraće lepljivu gromuljicu.

3. Šta je REMI oznaka i zašto je ona bitna?

Remi kosa važi za najbolji kvalitet kose na tržištu jer se kutikule održavaju netaknutim. Mnoge kompanije danas svoju kosu nazivaju Remi iako ona to nije. Prava Remi kosa je pažljivo ispletena ili vezana pre nego što se iseče, a pramenovi su u potpunosti usklađeni u prirodnom smeru rasta i na taj način je kutikula svake dlake poravnata i očuvana. Time se sprečava zapetljavanje i matiranje kose, a prirodni izgled je

garantovan. U toku procesa bojenja, kosom treba pažljivo rukovati u toku svih faza kako bi kutikula ostala poravnata. Ukoliko se čuva u prirodnoj boji, kosa zbog svoje visokokvalitetne strukture može da traje i dve godine. Kutikula dlake ide u jednom pravcu, čime se u potpunosti stvara prirodan pad.

4. Kako odabrati pravu tehniku za Vaš tip kose?

Svi metodi nadogradnje su u potpunosti bezbedni i ne štete Vašoj kosi. U zavisnosti od gustine i kvaliteta Vaše prirodne kose, mi određujemo i predlažemo Vam najbolje rešenje i najpogodniju tehniku nadogradnje kose.

5. Koje sve tehnike nadogradnji radimo?

– ICE EXTENSION

Ice tehnika je najdiskretnija tehnika nadogradnje kose koja Vam omogućava komfor nošenja različitih frizura. Njena nano kapsula je mala i jaka i odoleva svim temperaturnim promenama.

Ovim metodom kosa klijenta se ne šteti, a rezultati su neverovatni. Dužina kose nije bitna, a ni presudna. Lako se može primenti i na razređenim i na izuzetno kratkim frizurama.

Krajnji rezultat je potpuna otpornost kose na bojenje, izbeljivanje i druge tretmane koje dame primenjuju.

– TAPE EXTENSION

Tape Extension je metoda koja pruža odličnu transformaciju uz vrlo jednostavnu aplikaciju koja je u potpunosti bezopasna i sigurna!

Naše tape-in ekstenzije su vrlo fleksibilne za vaše potrebe.

Podrazumevaju tape-in trake koje su modifikovane specijalno prema našim instrukcijama.

Zahvaljujući tape-in trakama, kosa je pravilno raspoređena i nema razdeljivanja pramenova.

– MICRORING EXTENSION

Microring Extension metoda je omiljena metoda u svetu.

Praktikuje se u mnogim salonima jer je najbrži i najjednostavniji način za dodavanje dužine i volumena.

Ovaj metod se ne preporučuje damama kojima su koža glave i kosa sklone brzom mašćenju, kako metalni prsten koji se koristi prilikom nadogradnje, ne bi skliznuo.

– KERATIN EXTENSION

Keratin Extension je najzastupljeniji metod na tržištu, a koristi se najkvalitetniji italijanski keratin.

Preporučuje se za gustu i oštru kosu i podrazumeva postavljanje kose keratinskim pločicama. Kosa mora biti dovoljno gusta da bi podnela težinu keratinske nadogradnje.

Ova metoda je odlična za klijentkinje koje ne posećuju salone redovno i radije se samostalno staraju o svojoj kosi.

Podeli: